Böcker

Vår på Lyckebo ISBN: 9789189756854

Monika Häägg _Vår på Lyckebo

Vår på Lyckebo är tredje delen i bokserien Lyckebo.

I Vår på Lyckebo får du på nytt möta alla människor i den lilla byn som kämpar för sin överlevnad. I romanen kryper våren närmare. Koltrasten sjunger i skymningen, snödroppar och krokus spirar i rabatten. Vårtecknen sprider både en grön klädnad och en nyvunnen optimism om framtiden. Ett nytt liv ser dagens ljus.

Vår på Lyckebo är tredje delen i romanserien om Linda, Lyckebo och den lilla byn Lindöbruk

Läs mer>>

Zombiens gåta ISBN: 9789189756298

Zombiens gåta Monsterjägarna

Zombiens gåta är en barnbok av Monika Häägg för åldersgruppen 6 – 9 år.
Siri, Erik och Viktor är monsterjägare. De har under sommaren avslöjat en vampyr och fångat en varulv. Under höstlovet och jullovet har de hittat en mumie som försvunnit och upptäckt ett spöke på riddarborgen. Nu är det sportlov och barnen åker skidor till den gamla kyrkogården. I gravkryptan har en värdefull ring försvunnit. Poliskommissarie Lundström är bekymrad. Barnen vill hjälpa till att hitta tjuven. Men är det verkligen en tjuv?

Zombiens gåta är femte delen i bokserien Monsterjägarna. En spånnande bokserie att läsa själv eller att läsa högt tillsammans.

Läs mer>>

Jul på Lyckebo ISBN: 9789189948020

Jul på Lyckebo är fortsättningen på Lyckebo.
Linda har börjat arbeta i Ekered. Under hösten hyr hon Lyckebo av Gösta medan Emil planerar för att bygga upp sitt torp Eket, som brann ner i den stora skogsbranden. Han vill att Linda flyttar tillsammans med honom till torpet. Hon har lovat sig själv att aldrig mer fylla sitt liv med hemligheter. Ändå bär hon på en hemlighet som hon inte vågar berätta.
Jul på Lyckebo är fortsättningen på romanen om Linda, Lyckebo och den lilla byn Lindöbruk.

Läs mer>>

Lyckebo ISBN: 9789189605053

Lyckebo_Monika Häägg_feelgoodLyckebo är en bok med feelgoodkänsla av Monika Häägg. Romanen handlar om Linda som precis blivit lämnad av sin man. I chocktillstånd hyr hon ett hus i Lindöbruk, en avsomnad by med sjunkande invånarantal, för att under sommarmånaderna försöka lista ut vad hon ska göra med resten av sitt liv.
Utgiven av Vibery Audiobooks februari 2022

Läs mer>>

Riddarens borg ISBN: 978-91-85089-61-1

Riddarens borg är en barnbok av Monika Häägg för åldersgruppen 6-9 år. Siri, Erik och Viktor är monsterjägare. De har under sommaren avslöjat en vampyr och fångat en varulv. Under höstlovet har de hittat en mumie. Nu är det jullov och någon gör inbrott och förstör på den gamla borgen. Barnen vill hjälpa till att hitta tjuven. Men är det verkligen en tjuv?
Riddarens borg  är fjärde  delen i Monsterjägarna, en spännande bokserie att läsa högt tillsammans eller att läsa själv. Isaberg förlag juli 2021.

Läs mer>>

Völvans spådom ISBN: 978-91-983125-3-9

Framsida Völvans spådom

Völvornas och de gamla gudarnas tid är snart förbi, men tron till den nye guden är svag. Halmstads drott har byggt den första träkyrkan, men byborna går i lönndom till völvan för hjälp. Nu kräver den danske kungen att völvorna förnekar sina gamla gudar, men när Halmstad hotas tar drotten åter de gamla gudarna till hjälp. En roman om maktstrid och en omöjlig kärlek i skuggan av völvornas sista tid. En ny historisk roman av Monika Häägg.

Läs mer>>

Mumiens skatt ISBN: 978-91-983125-1-5

Mumiens skatt framsidaMumiens skatt är en barnbok av Monika Häägg för åldersgruppen 6-9 år. Siri, Erik och Viktor är monsterjägare. De har under sommaren avslöjat en vampyr och fångat en varulv. Nu är det höstlov och en mumie har blivit stulen på stadens museum. Barnen vill hjälpa till att hitta tjuven. Men är det verkligen en tjuv?
Mumiens skatt är tredje  delen i Monsterjägarna, en spännande bokserie att läsa högt tillsammans eller att läsa själv.

Läs mer>>

Varulvens spår ISBN: 978-91-983125-0-8

Varulvens spår är en barnbok av Monika Häägg för åldersgruppen 6-9 år. Finns det varulvar? Vad är en monsterjägare? Varför försvinner lammen? Detta är berättelsen om hur Siri, Erik och Viktor besöker Sven Jönssons bondgård och hittar spår efter en varulv. Det här är också berättelsen om sommaren när de tre vännerna blir monsterjägare och hjältar i staden. Varulvens spår är andra delen i Monsterjägarna, en spännande bokserie att läsa högt tillsammans eller att läsa själv.

Läs mer>>

Augustimörker ISBN: 978-91-978-7-1

Augustimörker - utkommer feb 2016

Augustimörker är Monika Hääggs första vuxenroman. Den handlar om Gurlie och Harriet som ibland kallas för Tant Grön och Tant Blå. De bor i var sitt hus på Solrosgatan och Prästkragevägen. Gurlie har en hund som heter Skrutten och Harriet har en katt som heter Bella. De är nyblivna pensionärer och sedan tio år tillbaka oskiljaktiga vänner. De läser poesi och böcker, gör cykelutflykter, plockar svamp och nypon. Men när augustimörkret sänker sig över trädgårdarna försvinner Bella, och Gurlie får ett ovälkommet brev. En dag står en polisbil parkerad utanför grannhuset.  

Läs mer>>

Grevens slott ISBN: 978-91-978790-5-7

GrevensslottmonikahaaggGrevens slott är en barnbok av Monika Häägg för åldersgruppen 6-9 år. Finns det vampyrer?  Vad är en monsterjägare? Vem är greve von Draculs? Detta är berättelsen om hur Siri, Erik och Viktor besöker grevens slott och avslöjar en vampyr. Detta är också berättelsen om sommaren när de tre vännerna blir monsterjägare och hjältar i staden. Grevens slott är första delen i Monsterjägarna, en spännande bokserie att läsa högt tillsammans eller att läsa själv.

Läs mer>>

Jag spelar min roll ISBN: 978-91-978790-3-3

Jag spelar min rollJag spelar min roll är berättelsen om Elvira, flickan som åker med bussen till skogen. Hon som lyssnar på markens barn och trädens andar. Det här är också berättelsen om Josefina Andersdotter, sömmerska och fattighjon. Hon som levde i skogen för mer än hundra år sedan. Men det här är framförallt berättelsen om Fetto, flickan som går genom skolans korridorer utan att finnas. Jag spelar min roll är en roman om kärlek och sorg. Läs mer>>

Solbarnet ISBN: 978-91-633-4074-1

Solbarnet av Monika Hääggär en historisk äventyrsroman. Den handlar om flickan Fry som är hittebarn och växer upp under svåra omständigheter på Nygården. Hon blir anklagad för stöld av offergåvorna och dömd att bli det första människooffret på lång tid, men Fry är  utvald av Solgudinnan och visar sig ha övernaturliga krafter… Solbarnet är en spännande läsning som utspelar sig i  södra Halland under bronsålderstid. Boken är mycket lämplig att använda som läsprojekt på mellan- och högstadiet. Den går också utmärkt att läsas av äldre.

Läs mer>>

 

Månguden ISBN:978-91-633-4075-8

Månguden av Monika Hääggär en historisk äventyrsroman som handlar om flickan Fry, som är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. Hon är föräldralös och bor tillsammans med Solgudinnans tjänare Hird, på Kungsgården. En tid före Midsommaroffret försvinner Hird under mystiska omständigheter. Mångudens tjänare Ulv tar makten och Fry blir jagad från Kungsgården. Månguden är den spännande fortsättningen på Solbarnet. Boken utspelar sig under bronsålderstid i södra Halland och Bjärehalvön. Den går också utmärkt att läsas av äldre.
Läs mer>>

Isvintern ISBN: 978-91-978790-0-2

Isvintern av Monika Häägg

är en historisk äventyrsroman som handlar om flickan Fry som är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. Hon är föräldralös och bor tillsammans med Solgudinnans tjänare Hird på Kungsgården. Efter ett antal solvarv som lärling är Fry snart redo att  bli Solgudinnans tjänare och Hird planerar för att återvända  till sin hembygd. En tid före firandet av Midvinteroffret  överraskas Fry av en snöstorm och blir jagad av vargar. Den starke främlingen Tore räddar henne från att frysa ihjäl. Han välkomnas på Kungsgården men Mångudens tjänare Ulv hyser tvivel om hans avsikter med sitt plötsliga  uppdykande.
Läs mer>>

 Kungsgården ISBN: 978-91-978790-1-9

Kungsgården av Monika Hääggär en historisk äventyrsroman som handlar om flickan Fry som är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. Efter att Kungsgården blivit anfallen av kungen i Kivik har Solgudinnans tjänare Hird blivit förd till Aldurs gård vid  Holma. Fry har flytt tillsammans med Mångudens tjänare Ulv och  lever nu i skogarna vid Virse. Aldur håller bygden i skräck. Många har blivit offrade. Kungsgården är fortsättningen på Solbarnet, Månguden och Isvintern.  Fjärde och sista delen i serien: Böckerna om Fry som utspelar sig under bronsålderstid i södra Halland. Boken är mycket lämplig att använda som läsprojekt på mellan- och högstadiet. Den går också utmärkt att läsas av äldre.

Läs mer>>

Bläddra i boken och läs i Smakprov.se

Lämna ett svar