Augustimörker

Augustimörker ISBN: 978-91-978-7-1

Augustimörker Monika Häägg
Gurlie och Harriet kallas ibland för Tant Grön och Tant Blå. De bor i var sitt hus på Solrosgatan och Prästkragevägen. Gurlie har en hund som heter Skrutten och Harriet har en katt som heter Bella. De är nyblivna pensionärer och sedan tio år tillbaka oskiljaktiga vänner. De läser poesi och böcker, gör cykelutflykter, plockar svamp och nypon.
Men när augustimörkret sänker sig över trädgårdarna försvinner Bella, och Gurlie får ett ovälkommet brev. En dag står en polisbil parkerad utanför grannhuset.

Under augusti månad vänds livet upp och ner för de båda kvinnorna. Mord och främlingsfientlighet sveper in med augustimörkret. Tant Grön och Tant Blå blir ofrivilligt indragna.

En genreöverskridande roman om två äldre kvinnor. Feelgood och kriminalroman med främlingsfientlighet och nynazism som sträcker sig från svenska villakvarter till ett Grekland i kris.

Köp boken>>

Ljudbok ISBN: 9789189514331

Augustimörker_Monika_Häägg_2021

 

Augustimörker finns också som ljudbok. ISBN: 9789189514331. Uppläsare: Åsa Persson. Förlag: Vibery Audiobooks.

Köp ljudboken>>

 

 

Recensioner:

”Monika Häägg lyckas med Augustimörker att skickligt väva samman feelgood- med kriminalromanens kännetecken.”
Elisabeth Jönsson

”Augustimörker är den typen av mysig bok som jag mer än gärna läser emellanåt. Och jag ser fram emot fler ”vuxenböcker” av den här författaren.”
Bokbloggen Boklysten

”Har precis avslutat boken Augustimörker av Monika Häägg, och måste bara rekommendera den varmt, underhållande, feelgood-bok, med lagom spänning, den enda besvikelsen är att Monika ännu inte skrivit någon fortsättning…
Kan varmt rekommenderas då också hennes människosyn och värderingar av vår allas rätt till värdigt liv på den här jorden beskrivs med en sådan värme och respekt att man önskar att det skulle finnas fler av ”hennes sort” omkring oss. Varmt tack och tålmodig väntan på fortsättning”
Eva Karlsson

Hallandsposten om Augustimörker

Hallandsposten om Augustimörker. Bild: Jari Välitalo

 

Reportage i Hallandsposten om Augustimörker>>