Föreläsningar

Monika Häägg gör skolprojekt, föreläsningar, drama med skrivande samt sångprogram.

Bronsålder och fantasi – en historisk saga

Monika berättar i  ord, sång och bilder om Sverige och Halland under den  mytomspunna gyllene bronsåldern. Genom fantasi och fakta har Halland och Hallinerna inspirerat henne  att skriva böckerna ”Solbarnet”, ”Månguden”, ”Isvintern” och ”Kungsgården”. I bilder varvade  med sånger som är besjälade av bronsålder bjuder Monika på en spännande och varierande  föreläsning. Vi får också ta del  av de tankar som förelegat skrivandet av böckerna. Denna föreläsningar går också utmärkt att använda i skolor.

Drama med skrivande

Monika Häägg är  utbildad dramapedagog och har under många år arbetat med teater. Hon har lång erfarenhet  av drama, regi och skådespel. Hon  har arbetat både med barn och vuxna. I workshops och  kurser använder hon drama som inspiration till skrivande. Dramaövningarna integreras och blir en öppning till den skapande  processen. Monika gör både  kortare inspirationskurser, heldagars- och flerdagars kurser.

Läsarens port – Författarbesök med läsinspiration.

I ett inspirerande författarbesök och föreläsning berättar Monika om ”läsarens port” – varje ny bok skall erövras. Oavsett hur många böcker du läst måste varje ny bok erövras. Du måste gå in genom läsarens port. En föreläsning som är lämplig i skolor från mellanstadie till gymnasie.

 

Forntid som skapande process – Ämnesöverskridande läs- och kulturprojekt för mellan- och högstadiet

Barnen läser den historiska, fantasiskapande boken ”Solbarnet” och gör sedan ett egenskapande projekt med t.ex. teater, bild, bronsfigurer, kläder, eget skrivande, musik och sång, dans eller utställning. Projektet har boken som nav och innebär att eleverna läser boken och gör ett skapande projekt runt sin läsning. Här väljer lärare och elever den form som passar bäst. Författaren besöker klassen under en förmiddag eller eftermiddag och presenterar boken samt berättar på ett medryckande sätt historiska fakta om bronsålder. Kontakt sker med respektive lärare inför start av projektet.

Sång- och diktprogram

Monika sjunger egna och andras sånger till gitarr och rytminstrument. Hon läser egna dikter och kortare noveller och berättar både allvarligt och humoristiskt. Hon leder också allsång och programmet kan anpassas efter beställarens önskemål.

 

Bokningar:

Föreläsningar och program bokas via Författarförmedlingen eller via mejl info@monkaland.se

 

 

Lämna ett svar