Völvans spådom

Völvans spådom ISBN: 978-91-983125-3-9

Framsida Völvans spådom

 

 

Ny historisk roman från slutet av vikingatiden!

 

 

Köp boken>>

 

Vikingatiden lider mot sitt slut. Olof är drottens son och trolovad med den halländske jarlens dotter. Men Olof älskar Saga, som är barnbarn till den gamla völvan Frejdis. En omöjlig kärlek. Völvornas och de gamla gudarnas tid är snart förbi, men människornas tro till den nye guden är svag. Halmstads drott har byggt den första träkyrkan, men byborna går i lönndom till völvan för hjälp och råd. Nu kräver den danske kungen att völvorna förnekar sina gamla gudar, men när Halmstad hotas tar drotten åter de gamla gudarna till hjälp.

År 1062 står ett stort slag utanför Nissans mynning. Den norske kungen Harald Hårdråde har länge härjat utmed den halländska kusten. Den danske kungen Sven Estridsen befäster sin makt och kristendomen genom sockenindelning av sitt rike. I Laholmsbukten blir det en våldsam sammandrabbning. Völvans spådom utspelar sig i brytningstiden mellan det gamla och det nya.
En historisk roman – för både äldre och yngre läsare – om maktstrider och en omöjlig kärlek i skuggan av völvornas sista tid.

Om Solbarnet:
”Med ett målande språk, som genast sätter igång bildskapandet i huvudet, berättar Monika Häägg med spänning om den föräldralösa flickan Fry. En ungdomsroman som kan läsas av en betydligt bredare läsekrets ”
Ellen Eklind, Arbetarbladet, Gävle.

”Solbarnet är lättläst och handlingen drar snabbt igång, redan efter ett par kapitel är dramatiken på topp…Upplösningen är extra spännande där får både läsaren och bokens karaktärer många överraskningar samtidigt som pusselbitarna faller snyggt på plats.”
Camilla Jönsson, Hallandsposten.